Presa germană: Românii vin în Germania și încasează ajutoare de MII de EURO. Cum reușesc să păcălească statul

Alexandra Steoleaca |
Data actualizării: | Data publicării:

În fiecare an, în Germania, ajung mii de cetățenii din Europa de Est. Mulți dintre ei sunt români care muncesc și contribuie la economia Germaniei. Însă, sunt și români care au învățat cum să păcălească statul și să câștige bani din ajutoare. 

În Germania ajung în fiecare an mii de oamenii din Europa de Est. Dintre aceștia, cei mai mulți sunt români și bulgari. Dacă o parte din români merg acolo să muncească pentru un trai mai bun și pentru a câștiga mai mulți bani decât în țară, există și persoane care fac exact opusul.

Mulți dintre românii care ajung în Germania au aflat că pot sta degeaba, să nu muncească, dar să aibă suficienți bani pentru un trai mai mult decât decent.

Aceștia au învățat cum pot profita de sistemul german de protecție socială. În acest mod, ei câștigă chiar și mii de euro lunar dacă au familii numeroase.

Așa cum erau obișnuți în România, cetățenii de etnie romă deranjează și vecinii pe care îi au în Germania. În Halle, unul dintre orașele în care trăiesc acești români, oamenii sunt exasperați. Aceștia sunt nemulțumiți de zgomotul și mizeria pe care o fac românii. 

"Întotdeauna se duc în apartamente vechi, nelocuite", a declarat consilierul local Andreas Scholtyssek.

Au ajuns în Germania pentru ajutoare sociale

 

Dacă unii dintre românii încearcă să se ascundă, alții nu se feresc să spună de ce au ajuns în Germania. 

"Am venit aici pentru că am auzit că alocația pentru copii și ajutoarele sociale sunt mult mai mari decât la noi", a declarat un român pentru MDR.

"În România se câștigă maxim 300 de euro lunar, aici e vorba de salarii mult mai mari", spune un alt român de etnie romă.

Legea din Germania le permite românilor de etnie romă să păcălească statul. Concret, cine dovedește că are un loc de muncă cu venit redus, poate să beneficieze de ajutoarele sociale și alocații pentru copii.

O familie numeroasă poate câștiga foarte ușor și peste o mie de euro. Și asta, în condițiile în care lucrează un singur membru al familiei.

Autoritățile germane, potrivit legilor în vigoare, au obligația de a recunoaște ca și angajați și pe cei care muncesc zece ore pe săptămână și au obligația să le plătească ajutoare sociale, potrivit mdr.de. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel