Franța. Camion înmatriculat în România, înțesat cu cinci tone de țigări de contrabandă: Amendă colosală pentru șoferul moldovean

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un cetățean moldovean care transporta țigări de contrabandă cu un camion înmatriculat în România a fost reținut în Franța. El a fost obligat la plata unei amenzi în valoare de 100.000 de euro și a primit închisoare cu suspendare. 

Potrivit poliției franceze, în camion erau ascunse 5,2 tone de tutun contrafăcut. Moldoveanul conducea spre Paris și s-a oprit lângă un oraș din nordul Franței, la trei kilometri de un punct de control vamal, relatează presa franceză, citată de Agora.md.

Franța. Camion înmatriculat în România, înțesat cu cinci tone de țigări de contrabandă: Amendă colosală pentru șoferul moldovean

 

Agenții de la supravegherea internă din Nogent-sur-Oise au fost alertați și au procedat la verificarea camionului. Moldoveanul le-a spus că transporta o încărcătură de plăci de polistiren. Ofițerii vamali au procedat la o examinare mai amănunțită a încărcăturii, deschizând prelatele de pe partea laterală a camionului. 550 de cutii de tutun de contrabandă au fost descoperite. Bărbatul a fost reținut.

Nu știam că sunt cutii de țigări. Am fost naiv, am crezut că doar transport polistiren în Spania. Nu am crezut că am transportat bunuri ilegale”, a declarat moldoveanul, fiind citat de presa franceză.

Vezi mai departe

Spania. Refugiați ucraineni, puși să muncească ore în șir, în fabrici clandestine de țigări

 

Garda Civilă a descoperit trei fabrici clandestine de țigări de contrabandă în Logroño, Valencia și Sevilla și a confiscat 3,5 milioane de pachete de țigări, fără timbru fiscal, evaluate la peste 17 milioane de euro.

În urma operațiunii Fataca, care a fost desfășurată de Garda Civilă, în colaborare cu Europol, au fost arestate 17 persoane, care se foloseau de refugiați ucraineni pentru a fabrica țigările, raportează Direcția Generală a Gărzii Civile.

În cadrul perchezițiilor, pe lângă cele 3,5 milioane de pachete de țigări, ofițerii au mai confiscat și 10.000 de kilograme de frunze de tutun, în valoare de peste 20.000.000 de euro. Agenții de la Garda Civilă au mai confiscat utilaje din în Estepa (Sevilia), cu care rețeaua infracțională plănuia să înființeze cea de-a patra fabrică clandestină la Osuna (Sevilia), pentru a crește în continuare producția și, prin urmare, profiturile.

Muncitorii care lucrau în aceste fabrici clandestine erau cetățeni ucraineni, care s-au refugiați în Spania, după ce, pe 24 februarie 2022, în Ucraina a început războiul. Ucrainenii erau puşi să muncească ore îndelungate şi locuiau în incinta fabricilor, în module improvizate din prefabricate. Nu aveau voie să părăsească locul de muncă pentru a nu fi depistaţi.

Citește știrea completă AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel