Germania. Fermierii, conflict cu guvernul federal pentru muncitorii ROMÂNI: "Vom face un efort IMENS"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

În contextul restricțiilor de circulație impuse de epidemia de COVID-19, agricultorii din landul Turingia vor organiza zboruri private pentru a-i aduce pe muncitorii români pe câmpurile de sparanghel și căpșuni.  

"Trei companii fac eforturi comune. Acesta este singurul mod prin care putem reduce deficiența de muncitori pentru recoltare", a declarat, miercuri, directorul general al Spargelhof Kutzleben, Jan-Niclas Imholze. Decizia companiilor vine în contextul în care guvernul federal nu a creat posibilitatea de transporta muncitorii agricoli.

Intrarea normală este interzisă recoltarea de ajutoare din Europa de Est din cauza pandemiei coronavirus din acest an. Potrivit lui Imholze, sezonul de sparanghel s-a deschis la Kutzleben, însă forța de muncă disponibilă este extrem de redusă. Legumele cultivate de fermierii din raionul Unstrut-Hainich nu vor mai fi în magazine înainte de Paște, ci inițial vor fi vândute doar prin magazinul fermei și la standurile individuale ale fermei de sparanghel, mai spus acesta.

Zboruri private pentru muncitorii români

 

Jan-Niclas Imholze a mai precizat că ferma de sparanghel a făcut echipă cu fermele de căpșuni din Gebesee (districtul Sömmerda) și Erfurt pentru a aduce până pe 20 aprilie aproximativ 180 de muncitori din România. Recolta principală pentru sparanghel începe la sfârșitul lunii aprilie. "Alte două zboruri sunt planificate pentru luna mai."

Întreaga organizare a transportului, inclusiv preluarea lucrătorilor de la aeroportul din Leipzig, va reveni în sarcina celor trei companii. "Acesta este un efort logistic imens", a spus Imholze, citat de publicația mz-web.de.

"Va fi un an foarte dificil"

 

Asociația Horticulturală din Turingia estimează majoritatea fermelor au probleme majore din cauza lipsei de muncitori pentru recoltare. Prin urmare, este de așteptat pierderi semnificative ale fermierilor. Imholze a spus: "Va fi un an foarte dificil și o provocare pentru a supraviețui acestei crize".

Așa cum ȘtiriDiaspora a scris încă de săptămâna trecută, presiunea companiilor asupra guvernului german pentru relaxarea interdicției de intrare în țară a muncitorilor a fost enormă. Astfel, autoritățile din Germania au permis fermierilor să aducă muncitori agricoli români. 

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel