Fac românii din DIASPORA teste OBLIGATORII când se întorc în ţară? Preşedintele Klaus Iohannis RĂSPUNDE

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Preşedintele Klaus Iohannis a răspuns, la Palatul Cotroceni, întrebărilor legate de testele pentru românii din diaspora.

"Este o chestiune care se va discuta la Ministerul Sănătăţii şi la comitetul naţional. Este o măsură introdusă de mai multe ţări din UE, acolo unde numărul de infectări este într-o creştere puternică. Vom analiza dacă pentru România este necesar sau nu. În măsura în care vom constata o creştere a numărului de cazuri, este posibil. Dar nu există o decizie. E posibil să se introducă o formă de control", a declarat şeful statului, în cadrul unei conferinţe de presă, la Palatul Cotroceni.

Declaraţia vine după ce ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat miercuri dimineață că România ia în calcul să introducă testarea obligatorie a persoanelor care vin din străinătate, iar propunerea urmează să fie făcută Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

„Avem în discuție la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică, urmând să propunem CNSU și Guvernului o astfel de decizie”, a răspuns ministrul Sănătății, întrebat despre o astfel de măsură. 

Chestionat despre cine va suporta costurile acestor teste obligatorii, Nelu Tătaru a precizat că „acel care se întoarce în țară”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel