EXCLUSIV  EXCLUSIV. Eroul român din Londra, MEDALIAT vineri de Regină. "Mâine plec la Londra, dar mă întorc în ţară după ceremonie"

Andreea Cosma |
Data publicării:
erou
erou

Eroul român din Londra, va fi decorat vineri, în cadrul unei ceremonii restrânse, la Turnul Londrei. Florin Morariu a vorbit, în exclusivitate pentru ŞtiriDiaspora.ro, despre emoţiile de dinaintea ceremoniei.

Florin Morariu se află la acest moment în România. Va pleca mâine, la prima oră la Londra.

"Sunt foarte emoţionat, dar sper să depăşesc emoţiile. Mă întorc în România pe data de 7", a declarat Florin Morariu pentru ŞtiriDiaspora.ro.

Românul s-a întors acasă şi lucrează în România. Nu este sigur dacă vrea să se întoarcă. I se pare trist faptul că rommânii trebuie să plece din ţară ca să îşi asigure un trai decent dar îi înţelege, pentru că, spune el, a fost exact ca ei.

"Momentan, nu ştiu. Deocamdată lucrez aici, în România. Sper să reuşesc să rămân acasă. Ca orice alt român, ar vrea să trăiască în ţara lui. Dar din cauza traiului din ţară, ajungem să plecăm mai bine de un sfert din România. (...) Oamenii din diaspora sunt la fel ca mine. Şi eu când am plecat în martie 2016, am plecat ca orice alt român, să muncească şi să îşi îndeplinească un vis pentru că în ţara ta nu mai poţi să îndeplineşti nimic, din păcate", a mai spus Florin Morariu.

 

Florin Morariu, medaliat pentru curaj

 

Românul nu se aştepta să devină un erou în Marea Britanie. Întrebat dacă ar mai face la fel într-o situaţie de acest gen, Florin spune că nu ştie care va fi reacţia de moment.

"Nu mă aşteptam. Nu a fost făcută cu un scop această fază. Este un instinct de moment. (...) Nu poţi să ştii până nu te afli în faţa situaţiei".

Românul Florin Morariu a devenit cunoscut ca urmare a faptelor sale curajoase din timpul atentatului terorist din 3 iunie 2017 de la Londra.

Românul va primi distincţia Commendation for Bravery, oferită de Regina Elisabeta a II-a, în semn de recunoştinţă pentru eroismul său, conform listei decoraţiilor care mai conţine alte 19 nume.

Florin Morariu va fi decorat ''pentru că a oferit adăpost celor care au scăpat de atacul terorist de la Londra la 3 iunie 2017'', după cum se spune în motivaţia propunerii de decorare.

Festivitatea va avea loc vineri, pe 5 aprilie, la ora 10:00, în Turnul Londrei. Anunţul privin ceremonia a fost făcut, însă, din iulie anul trecut. Medalia va fi înmânată de un reprezentant al Casei Regale.

Lista medaliati

Florin Morariu, din Iaşi, se afla la Londra unde lucra ca brutar, când un atac terorist a avut loc în capitala britanică: trei atacatori aflaţi la bordul unei camionete au intrat în plin într-o mulţime de pietoni în zona London Bridge, după care au ieşit din vehicul şi au atacat trecătorii cu cuţite, înainte de a fi ucişi de poliţie. Şapte persoane au murit şi patruzeci şi opt au fost rănite.

În acele momente, românul a adăpostit în jur de 20 de oameni în brutăria în care lucra. Între timp, el a revenit în ţară. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel