Dr. Andrei Baciu, secretar de stat la Sănătate: „La 1 iunie putem ridica restricţiile!"

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Andrei Baciu
Andrei Baciu

Andrei Baciu, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii căruia prim-ministrul i-a delegat atribuţiile interimare la conducerea ministerului, a anunţat la Antena 3, că România ar putea ridica restricţiile începând cu 1 iunie.

Dr. Andrei Baciu a confirmat, în exclusivitate la Antena 3, că relaxarea restricţiilor va fi posibilă în aproximativ două luni, mai exact pe 1 iunie. 

Invitat în emisiunea Sabinei Iosub, Andrei Baciu a spus că „de la 1 iunie putem să ne gândim la o ridicare a măsurilor''.

Andrei Baciu:  „La 1 iunie putem ridica restricţiile!"

 

„Este esenţial să le putem oferi tuturor pacienţilor din România, serviciile medicale de care au nevoie, pentru că vedem că acest virus are un impact extraordinar de mare şi practic, nu cruţă pe nimeni. Veşti bune ca urmare a acestor demersuri sunt că, totuşi, au fost identificate foarte repede câteva paturi suplimentare. În 2-3 zile au fost identificate şi operaţionalizate deja 12 paturi. Alte 73 de paturi au fost identificate şi se caută soluţii astfel încât să fie operaţionalizate cât mai repede şi toate aceste lucruri, la pachet cu ritmul accelerat cu care se desfăşoară vaccinarea.

Practic, dau un trend care s-a stabilizat. Aproape că intră pe o fază descendentă, ceea ce este îmbucurător, pentru că uşor-uşor, putem să ne apropiem de orizontul pe care domnul premier l-a dat, 1 iunie, când putem să ne gândim la o ridicare a măsurilor şi la încă un pas mai aproape de o viaţă normală pe care o aşteptăm cu toţii, de foarte mult timp", a anunţat Andrei Baciu, duminică, în exclusivitate la Antena 3.

Andrei Baciu a făcut referire la etapele avansate deja de premiul Florin Cîțu. „Vorbim de obiectivul domnului Cîţu, 10,4 milioane de vaccinaţi în septembrie. Asta înseamnă că 70% din populaţia adultă este imunizată, transmisia virusului va fi mult diminuată iar fenomenul pandemic va fi încheiat", a spus Andrei Baciu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel