Diana Șoșoacă, mutare după ce a făcut scandal în Parlament și a fost sancționată. Răspunsul primit

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
diana_sosoaca
diana_sosoaca

Plenul Senatului a respins, luni, în şedinţă secretă, contestaţia depusă de senatoarea Diana Şoşoacă în urma sancţionării sale, fiind menţinut avertismentul scris.

Contestaţia s-a soluţionat cu votul majorităţii senatorilor prezenţi.

În urma sancţiunii cu avertisment scris care i-a fost aplicată Dianei Şoşoacă pe 26 aprilie, aceasta nu mai poate reprezenta Camera superioară a Parlamentului în relaţii interne şi externe pentru o perioadă de trei luni.

Potrivit preşedintelui Comisiei juridice a Senatului, Iulia Scântei, Dianei Şoşoacă i se reproşează "nerespectarea legilor în vigoare şi a prevederilor Regulamentului, exercitarea în mod abuziv a mandatului, comportament injurios, calomniator, la adresa unor membri ai Senatului, în cadrul şedinţelor de plen şi încălcarea solemnităţii şedinţelor de plen prin nerespectarea regulilor privitoare la luarea de cuvânt". 

Reamintim că Diana Șoșoacă a primit avertisment după ce a forțat ușa Comisiei Juridice și s-a luptat cu cel care încerca să o oprească să pătrundă în interior. De altfel, un alt scandal a dus la excluderea ei din AUR. 

Diana Șoșoacă a fost exclusă din AUR după ce a participat în pandemie la o petrecere cu lăutari

Diana Șoșocă a fost votată ca parlamentar pe listele AUR, dar a fost exclusă în luna februarie a acestui an.

„Din păcate, doamna Şoşoacă nu a înţeles care sunt regulile jocului în momentul în care eşti demnitar al statului român”, a spus deputatul AUR, care a confirmat că excluderea senatorului Diana Șoșoacă a fost o decizie luată de forurile de conducere ale partidului.

„Domnul Tîrziu și domnul Lavric i-au comunicat doamnei Şoşoacă anumite reguli de joc în cadrul Senatului, iar doamna Şoşoacă înţeleg că vrea să joace singură pe terenul dânsei. Un senator al României nu are ce căuta la o paranghelie cu lăutari şi să transmită live pe Facebook. S-au strâns mai multe lucruri”, a mai spus Dan Tănasă.

Potrivit acestuia, Dianei Șoșoacă i s-a adus la cunoștință că ceea ce face nu este în interesul partidului, însă ar fi transmis că nu e dispusă să respecte cadrul statutar al partidului şi regulile pe care trebuie să le respecte orice demnitar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel