Ce i-a cerut Dragnea lui Tudorel Toader ca să nu-l schimbe de la Ministerul Justiţiei

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Tudorel Toader are de ales: ori pune în practică cerinţele lui Liviu Dragnea, ori pleacă din Guvern, potrivit adevarul.ro, care citează surse politice.

Surse au declarat că Dragnea a pus trei condiții ca Tudorel Toader să  rămâne în Guvern: ordonanţa de urgenţă pe amnistie şi graţiere; sesizarea CCR pe subiectul protocoalelor secrete; emiterea un punct de vedere pe Ordonanţa 6, adoptată de Guvernul Cioloş, care a reglementat relaţia procurori-SRI, conform adevarul.ro

Ordonanţă de urgenţă pe amnistie şi graţiere  nu poate fi adoptată de Guvern fără avizul lui Tudorel Toader. Potrivit unor surse politice, ministrul Justiţiei i-a transmis lui Dragnea să dea amnistie şi graţiere prin lege, nu prin ordonanţă de urgenţă. Însă timpul nu mai are răbdare cu Liviu Dragnea. E nevoie de mai bine de jumătate de an ca o lege să intre în vigoare, iar procesul lui Dragnea va începe săptămâna viitoare.
Deci Dragnea are nevoie de o măsură urgentă, care să-l salveze de închisoare, în condiţiile în care a primit trei ani şi jumătate cu executare în primă instanţă.
Surse din conducerea PSD susţin că Tudorel Toader va fi remaniat în cazul în care nu acceptă cerinţele impuse de Dragnea.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel