BILANŢ Italia 13 iulie. Infecţiile scad, dar decesele sunt în creştere. Vezi datele din fiecare regiune

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Conform datelor Ministerului Sănătății, infecțiile scad astăzi, dar decesele sunt în creștere: 169 de cazuri noi, faţă de 234 de ieri și 13 decese,  dintre care 9 în Lombardia. Celelalte decese au avut loc în Lazio (1), Piemont (1), Abruzzo (1) și Puglia (1). În total, sunt 243.230 de pozitivi, iar numărul total al morţilor este 34.967. 178 s-au vindecat (349 ieri), dintr-un total de 195.106.

Dintre cazurile de Coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore, 94 au fost înregistrate în Lombardia, adică 55,6%.

În Emilia Romagna, care ieri a avut un procent similar cu cel al celor mai afectate regiuni, a scăzut la 18 cazuri de îmbolnăviri. În schimb, 24 de bolnavi au fost înregistraţi în Lazio.

65 de pacienţi au ieşit din terapie intensivă a scăzut: 65 după două zile cu o creștere ușoară. În Lombardia sunt 30, cu unul mai puțin decât ieri. Pacienții cu simptome sunt 768 (-8), cei aflați în izolare la domiciliu sunt 12.324.

Există 9 regiuni care nu înregistrează noi infecții: Marche, Puglia, Friuli Venezia Giulia, Abruzzo, Umbria, Calabria, Valle d'Aosta, Molise, Basilicata și provincia autonomă Trento.

Numărul de teste efectuate în ultimele 24 de ore: doar 23.933, luând în considerare scăderea obișnuită în weekend, ieri au fost efectuate 38.259 de teste.

Lombardia

Astăzi au fost înregistrate 94 de cazuri pozitive în Lombardia, respectiv 55,6% din total, dintre care 27 în urma testelor serologice și 22 'slab pozitive', față de 6.482 de teste efectuate. Nouă decese în ultimele 24 de ore, în jur de 16.757 de la începutul pandemiei. 78 de pacienţi s-au recuperat şi au fost externaţi ieri, iar 30 de persoane sunt în terapie intensivă (- 1 de ieri), în timp ce 168 (+8) pacienți spitalizați în prezent, nu sunt în terapie intensivă. De la începutul pandemiei s-au efectuat 1.149.414 teste tampon. Există 43 de noi cazuri pozitive în provincia Bergamo, aproape 46% din totalul cazurilor noi examinate astăzi în Lombardia. Sunt, însă, 15 cazuri noi înregistrate la Milano și provincia sa, dintre care 6 în orașul Milano .

Emilia Romagna

De la începutul epidemiei de Coronavirus, în Emilia Romagna au fost înregistrate 28.958 de cazuri pozitive, cu 18 mai multe decât ieri, dintre care 13 persoane asimptomatice identificate în contextul activităților regionale de urmărire și screening. Nu s-au înregistrat decese pentru a șasea zi consecutivă: numărul total rămâne, astfel, 4.269. Prin urmare, există 5 cazuri simptomatice noi: 3 în provincia Reggio Emilia, 1 în provincia Bologna și 1 în provincia Parma. În cea mai mare parte, atribuită unor focare sau cazuri deja cunoscute. Tampoanele efectuate de ieri au fost 2.007, dintr-un total de 549.870, pe lângă 2.031 de teste serologice.

Lazio 

"Astăzi au fost înregistrate 24 de cazuri. Dintre noile cazuri, 92% sunt cele de import (22). Dintre acestea, 20 au legătură cu zborurile din Bangladesh, un caz din Filipine și unul din Brazilia", potrivit consilierului regional pentru sănătate din Lazio, Alessio D'Amato. "Situația comunității bengaleze este în prezent controlată și nu există niciun motiv de alarmă, adăugă el. Printre noile cazuri din ultimele 24 de ore, o fată de 9 ani  „cu legături cu familia Formia” este înregistrată în ASL din Latina.

Veneto

Există șase cazuri noi de Covid în Veneto în ultimele 24 de ore, care aduc totalul de la începutul pandemiei la 19.401. În prezent, există 412 pacienți pozitivi (+4). Nu există noi victime de ieri. Situația este "stabilă, sub control. Suntem preocupați de gestionarea virusurilor aduse din afară , din țări străine", a declarat președintele Veneto, Luca Zaia , explicând că ultimele focare în regiune sunt cetățeni veniți din străinătate. "Pentru aceasta - precizează el - controlul a fost intensificat". Printre țările menționate, Benin, Serbia, Kosovo, Macedonia, Moldova. Congo. "OMS - observă Zaia - indică ce țări au probleme, spunem asta de ceva timp". Un fapt, care nu este irelevant, adaugă el, este „ scăderea vârstei medii : de fapt, este cazul unei mame de 23 de ani din Camerun, cu un băiat de 6 ani, doi gemeni în vârstă de 4 ani și mama lor, toţi infectaţi". De asemenea, Zaia a subliniat că: "În cele patru tampoane efectuate, a rezultat că încărcătura virală a fost foarte mare, virusurile sunt identice între ele și aparțin grupului de viruși izolați în Serbia, foarte diferiți de cei izolați până acum în Veneto și Italia. Și până în prezent nu este posibil asociază mutații specifice cu patogenitatea diferită a virusului, deoarece până în prezent nu există studii - a concluzionat el - care să coreleze formele clinice cu mutațiile virusului".

Celelalte regiuni

În Toscana azi au apărut 4 cazuri noi, în timp ce pentru Umbria a fost o altă zi fără contagii. În Abruzzo, a murit o persoană după ce a fost infectată cu COVID-19, dar nu există cazuri noi. În Piemont, un nou deces din cauza Coronavirusului și 6 cazuri în ultimele 24 de ore. Trei pozitive, de asemenea, în Valle D'Aosta . În Campania 7 noi pozitive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel