Băsescu: Pe timpul lui Ceaușescu mai exista o asemenea CENTRALIZARE a PUTERII

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

 Traian Băsescu a criticat Guvernul Dăncilă  după ce a adoptat Ordonanţa de Urgenţă prin care a fost abrogat articolul privind predarea limbii române pentru minorităţile naţionale, măsură cerută de UDMR. De asemenea, Traian Băsescu a declarat că Dragnea a deformat statul român și, din păcate, instituțiile statului tolerează acest lucru.

 

 

"Liderii UDMRau o politică de enclavizare a comunităților maghiare, iar Limba Română, după, cum se vede, îi incomodează foarte tare și au găsit un geambaș de teapa lui Dragnea, care să vândă Limba Română pentru interese politice. 

Sigur, convingerea mea e că Ministerul Educației a făcut o evaluare cu privire la numărul de profesori cu pregătire superioară, absolvenți de Filologie, Limbă Română, în regiune și a constatat că are cum să susțină un astfel de program. Cred că a fost o mare greșeală pasul înapoi făcut din ordinul lui Dragnea și executat de Docilă (Dăncilă) fără crâcnire.

Nu e prost cine cere, prost e cine dă. Ori prost, ori ticălos. Vor veni cu sloganul că acele cadre didactice specializate ar trebui să știe limba maghiară, lucru cu care sunt absolut de acord, dar în acele zone sunt destui absolvenți de Limba Română care vorbesc și limba maghiară”, a declarat Băsescu B1 TV.

E clar că Dragnea a deformat statul român și, din păcate, instituțiile statului tolerează acest lucru. El e președintele Camerei Deputaților, nu executiv. Nu e treaba lui negocierea legii redevențelor cu OMV și Exxon, nu e treaba lui negocierea de armament, nu e treaba lui implicarea în dotarea mașinilor de luptă Piranha 5 cu turele din Israel. S-a ajuns la o situație fără precedent. Numai în timpul lui Ceaușescu mai exista o asemenea centralizare a puterii”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel